• Τσακαλίδου Αθηνά

Τσακαλίδου Αθηνά


Η Τσακαλίδου Αθηνά είναι Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια. Πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απέκτησε το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Keele της Μεγάλης Βρετανίας όπου ειδικεύτηκε στην Συμβουλευτική Ψυχολογία Προσωποκεντρικής κατεύθυνσης. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην Οικογενειακή – Συστημική Ψυχοθεραπεία από το Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Θεσσαλονίκης (υπό επιστημονική εποπτεία, επί τετραετίας).

Από το 2007 έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος και ως Σύμβουλος στην Εκπαίδευση προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε Ειδικό Σχολείο, σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αλλά και στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Γιαννιτσών. Παράλληλα εργάστηκε ως συντονίστρια ομάδων συμβουλευτικής στις Σχολές γονέων του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης καθώς και στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες Βορείου Ελλάδος. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π).

Επιπλέον, εργάστηκε ως Ψυχολόγος και ως Ψυχοθεραπεύτρια στην Διεθνή Εταιρεία Ψυχικής Υγείας όπου παρείχε ψυχολογική υποστήριξη στα μέλη του Κέντρου Ημέρας και του Οικοτροφείου Γιαννιτσών , καθώς και ατομική Ψυχοθεραπεία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Επί σειρά συναπτών ετών συνεργάστηκε με την Δημοτική Επιχείρηση Γιαννιτσών παρέχοντας ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Στα πλαίσια της εξέλιξης και διεύρυνσης της κλινικής της πορείας, συνεχίζει παρακολουθώντας ετήσιους σεμιναριακούς κύκλους και παίρνοντας μέρος σε ομάδες εποπτείας από την Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο θεραπευτής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπευτικής διαδικασίας, βρίσκεται και η ίδια της σε μακρόπνοη Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και λαμβάνει ατομική εποπτεία για την κλινική της δουλειά όποτε αυτό χρειαστεί.  Στον ιδιωτικό της χώρο αντικείμενο της αποτελεί η συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία ατόμων, ( ενηλίκων και εφήβων) ομάδων και οικογενειών- ζευγαριών. Τέλος, διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια εστιασμένα σε διάφορες θεματικές, καθώς και ομάδες  προσωπικής ανάπτυξης. Ζει στα Γιαννιτσά και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Υπηρεσίες Ψυχοθεραπείας
Ατομική Ψυχοθεραπεία / Συμβουλευτική

Η ατομική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική στοχεύουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων...

Θεραπεία Ζεύγους

Κάθε ζευγάρι θεωρείται ότι κατασκευάζει την πραγματικότητα και ερμηνεύει τις εμπειρίες του...

Οικογενειακή Θεραπεία

Η συστημική ή αλλιώς οικογενειακή θεραπεία επικεντρώνεται στο μικρόκοσμο της οικογένειας ως...

Συμβουλευτική Εγγύων / Νέων Μητέρων

Για κάθε γυναίκα (και ειδικά για τις γυναίκες που γεννούν για πρώτη φορά) η διάρκεια της εγκυμοσύνης...

BLOG Διαβάστε τα τελευταία νέα
FIND US Επικοινωνήστε μαζί μας
syxnes-erwtiseis
FAQ Συχνές ερωτήσεις