• Θεραπεία ζεύγους

Θεραπεία ζεύγους


Γιαννιτσά Πέλλα

Κάθε ζευγάρι θεωρείται ότι κατασκευάζει την πραγματικότητα και ερμηνεύει τις εμπειρίες του σύμφωνα με τις παλιότερες εμπειρίες των συντρόφων, τις κοινωνικές συνθήκες καθώς και το συγκεκριμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο ζουν. Κάθε ζευγάρι είναι δηλαδή μοναδικό όσα μοναδικά είναι και τα μέλη που το αποτελούν. Οι σύντροφοι έχουν τα δικά τους 'γυαλιά' για να βλέπουν τον κόσμο και να αφηγούνται την πραγματικότητα τους.

Συνήθως ένα ζευγάρι δηλώνει ότι έχει πρόβλημα όταν η λύση, οι τρόποι που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος δεν λειτουργούν πλέον, όταν το παλιό δεν προσφέρει πια ικανοποίηση και το καινούριο δεν υπάρχει ακόμη. Η κρίση ή αλλιώς το πρόβλημα σε ένα ζευγάρι μπορεί να προκληθεί από κάποιο εξωτερικό γεγονός όπως είναι μια αλλαγή κατοικίας, μια αρρώστια, ένα τρίτο πρόσωπο στη σχέση ή ο ερχομός ενός παιδιού.

Επίσης κρίση στη σχέση μπορεί να υπάρξει όταν πρωτοεμφανιστεί και μια νέα εσωτερική ανάγκη σε κάποιον από τους δύο συντρόφους όπως: ανάγκη για μεγαλύτερη δέσμευση ή για περισσότερη ανεξαρτησία , ανάγκη για μεγαλύτερη απόσταση ή πλησίασμα από την πατρική οικογένεια.

Η θεραπεία ζεύγους έχει σαν στόχο το να ακουστούν οι διαφορετικές αφηγήσεις και των δύο συντρόφων, να αναδυθούν πρότυπα σχέσεων ανάμεσα τους καθώς και να αποκασταθεί η επικοινωνία.

Υπηρεσίες Ψυχοθεραπείας
Ατομική Ψυχοθεραπεία / Συμβουλευτική

Η ατομική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική στοχεύουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων...

Θεραπεία Ζεύγους

Κάθε ζευγάρι θεωρείται ότι κατασκευάζει την πραγματικότητα και ερμηνεύει τις εμπειρίες του...

Οικογενειακή Θεραπεία

Η συστημική ή αλλιώς οικογενειακή θεραπεία επικεντρώνεται στο μικρόκοσμο της οικογένειας ως...

Συμβουλευτική Εγγύων / Νέων Μητέρων

Για κάθε γυναίκα (και ειδικά για τις γυναίκες που γεννούν για πρώτη φορά) η διάρκεια της εγκυμοσύνης...

BLOG Άρθρα
FIND US Επικοινωνήστε μαζί μας
syxnes-erwtiseis
FAQ Συχνές ερωτήσεις